Activiteitenverslag 2022

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, hebben we nu in de kerk de mogelijkheid om een kaarsje op te steken of op een andere manier het kerkje te steunen zonder contactgeld, maar via een elektronische overboeking via QR code. Hier wordt al goed gebruik van gemaakt. Met contant geld betalen blijft uiteraard mogelijk. Het geldkistje wordt dagelijks geleegd. In juli vond iemand het nodig om toch weer wat geld mee te nemen, met de aanbrengen van nodige schade aan zowel geldkistje als offerblok. Het offerblok is niet meer gerepareerd/teruggeplaatst. Hiervoor zijn nu voldoende alternatieven (QR code of overboeking).

Vrienden van de kleine St. Jan

Gelukkig hebben we dit jaar op 12 juni een concert kunnen organiseren.
Heel verheugd waren we dat we dit met lokale musici konden invullen.
Noa van de Berg (zang) en Gerard Bierman (piano), een gelegenheidsduo, hebben op fantastische wijze een prachtig concert neergezet.
Met aria’s uit verschillende opera’s en liederen van onder andere Schubert, Mozart en Giardona vulde Noa met haar fraaie stem het kerkje. Noa is inmiddels aan haar Bachelor klassieke zang aan het Conservatorium te Zwolle begonnen.
Door Gerard werd op de piano onder andere de Fantasia in D mineur, K.397 van W.A. Mozart (1756-1791) gespeeld. Het kerkje leent zich zeer voor deze muziek en dat komt zowel bezoeker als muzikant zeer wel ten goede.
Het kerkje was mooi gevuld door de genodigden en we hebben een prachtig concert gehad. Daarna konden we buiten op het gras nog wat drinken. Fijn om elkaar weer live te ontmoeten.
Dank aan Noa en Gerard voor hun bijdrage aan ons kerkje en aan de Vrienden!
In principe organiseren wij een keer per twee jaar een concert.

Terugblik 2022

2022 was een jaar waarin weer van alles georganiseerd werd. Met plezier denken we terug aan de Maria- en Goedevrijdag viering. En aan de presentatie van 2 kunstwerken in de tuin als onderdeel van de K26 Kerkenroute. Aan de Open monumentendagen namen we weliswaar niet actief deel maar we hebben toch weer met trots ons kerkje laten zien aan voorbijgangers. De markt “Op naar Ravenstein” werd weer mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die namens de Stichting hielpen bij de kassa. Met Allerheiligen en Allerzielen brandden weer de kaarsjes op het kerkhof. Niet alleen was er het concert voor de Vrienden, maar ook het mooie Vredesconcert door het Huisselings koor. Een mooi jaar was het. Speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers die ervoor zorgen dat de boel netjes blijft in en rondom de kerk, en dat dagelijks de kerk open is voor bezoekers, Tevens dank aan iedereen die met een financiële bijdrage de kerk voor nu en voor de toekomst mede in stand houdt.