Activiteitenverslag 2021

Een terugblik

Wie had dat gedacht dat de corona pandemie ons zolang in de greep zou houden. Net als vorig jaar gingen vele activiteiten niet door. De kruiswegviering is klein gehouden. Het St. Jansfeest kon weer niet uitbundig gevierd worden. De Open Monumentendagen gingen dit jaar in aangepaste vorm wel door. Vele mensen kwamen die dagen een bezoekje brengen aan de kerk, dat overigens het hele jaar door geopend is dank zij de hulp van onze vrijwilligers. Meer en meer pelgrims die de kloosterwandeling lopen komen even langs. De kerstwandeling heeft dit jaar ook geen doorgang kunnen vinden maar niettemin hebben we het kerkje weer in een prachtige kerstsfeer gebracht. Het jaarlijkse kribbeke kijken heeft wel gewoon doorgang gevonden.

Een terugblik

Ook in 2021 konden we geen ontmoeting met onze donateurs organiseren door Corona. We hopen van harte dat we die ruimte in 2022 wel gaan krijgen. Onze donateurs zijn ons niettemin trouw blijven steunen en daar zijn we dankbaar voor. Zo reserveren we voor toekomstige uitgaven om het kerkje in goede staat te houden. Naast Vrienden die doneren zijn er ook VriendenVrijwilligers die de handen uit de mouwen steken, het kerkje schoon houden en zorgen dat de tuin er goed onderhouden bijligt. Daar zijn we ook dankbaar voor.

En Corona of niet, velen bezochten het kerkje voor een moment van bezinning, gebed of overdenking. In die zin is ons kerkje voor dit soort individuele bezoeken natuurlijk uitermate Coronaproof. Dat is fijn want er blijft behoefte aan een bezoekje aan de geborgenheid die het kerkje biedt, zeker in deze tijden!