Activiteitenverslag 2018

Behoudens de jaarlijkse vaste activiteiten zoals de Goede Vrijdagviering, de Opening van de Meimaand, de St.Jansvieringen en het kribbeke kijken verdienen de volgende items een extra vermelding:

Music makes my day

Op zondagmiddag 9 september heeft er in de Sint Jan’s kerk in Neerlangel een concert plaatsgevonden. Dit concert was georganiseerd door het Comité Vrienden van de kleine Sint Jan voor hun donateurs en vrijwilligers. Het concert werd belangeloos uitgevoerd door het gelegenheidstrio bestaande uit James de Graaff, zijn dochter Esther en zijn zus Majorie. Tijdens het concert zongen zij een passend repertoire bestaande uit Nederlandse, Engelse en Indonesische liederen. Er werd enthousiast en met veel bezieling gezongen. Wij hebben genoten van dit prachtige optreden.

Tevens waren er op 8 en 9 september de jaarlijkse open monumentendagen, waar we onder heerlijke weersomstandigheden de aandachtige bezoekers konden meenemen in de historie van dit eeuwenoude monument. Die betrokken belangstelling en bewondering is een inspirerende ervaring.

Pauselijke onderscheiding voor Riek Sommers-Brands.

Groot was op 14 oktober de verbazing van onze oud-voorzitster Riek Sommers-Brands toen ze na de H.Mis ter intentie van haar overleden familieleden door Pastoor Spiertz naar voren werd geroepen en al die familieleden niet enkel voor deze misintentie ter kerke bleken te zijn gekomen. Zij kreeg voor haar welhaast levenslange inzet voor kerk en samenleving de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice" uitgereikt. Haar inzet voor kerkje en St.Jansfeest is niet in tijd te beschrijven, het is feitelijk haar leven, ze is er als het ware altijd mee bezig.

Op 2 december was er de jaarlijkse bedank-ochtend voor al die ruim veertig vrijwilligers, die er gezamenlijk voor zorgen dat onze prachtige St.Janskerk niet alleen prima onderhouden wordt, maar tevens het gehele jaar door dagelijks open is als plaats voor rust en gebed, een plaats waar je vaak ook nog letterlijk welkom wordt geheten. Deze dag had nog een extra feestelijk tintje daar we speciaal nog even hebben stilgestaan bij de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice die Riek uit de handen van pastoor Spiertz mocht ontvangen.